Isparta Tarım ve Orman Şurasına hazırlanıyor

07 August Wednesday, 2019
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Şurası öncesi sektör değerlendirme toplantısı düzenledi.
Isparta Tarım ve Orman Şurasına hazırlanıyor Haber: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon
Kamera - Kurgu: Alper ÖZTÜRK
Tarım ve Orman sektörünün orta ve uzun dönem stratejilerinin belirleneceği şura öncesi ülke genelinde hazırlıklar sürüyor.
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de hazırlıklar kapsamında Tarım ve Orman sektörü değerlendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya Isparta Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Telci, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mahmut Berber, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, akademisyenler,  sektör temsilcileri, üreticiler ve teknik personel katıldı.
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay yaptığı konuşmada Ekim ayında düzenlenecek şurada önemli stratejiler geliştirileceğini söyledi.
Dolunay, "Türkiye'nin en geniş katılımlı sektör istişare toplantısı olması hedeflenen 3. Tarım ve Orman Şurası'nın amaçları Türkiye'de tarımsal üretimi ve orman ürünleri üretimini arttırmak, güvenilir gıda teminini ile doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak, kırsal kalkınma temasıyla çiftçilerimizin refahını ve planlı üretimi sağlayacak çalışmalar yapmak ve stratejiler geliştirmektir.
Bu amaçlar doğrultusunda öngörülen planlama ve stratejiler ile yapılacak çalışmalar ortak akılla önümüzdeki 5 yılı planlayarak 25 yılı kapsayan yeni bir yol haritası hedeflenmektedir.
Bugün burada tarımın sorunlarını ve çözümü için neler yapabileceğimizi sizlerin fikirleri ışığında konuşacağız. Bu sebeple İlimizde siz değerli katılımcılarımızın görüş ve önerileri bizim için çok önemlidir. Ortak Akıl diyerek altını çizdiğimiz nokta ile tüm katılımcılarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini alıp değerlendirecek ve toplantı sonunda ortak çözüm ve önerileri bir rapor oluşturarak Bakanlığımıza sunmak üzere hazırlayacağız.” dedi.
Şura öncesi tüm sektör paydaşlarının fikrini almanın önemine dikkat çeken Dolunay, isteyen herkesin tarimormansurasi.gov.tr web sitesinde "görüşünü bildir" sayfasından fikrini paylaşabileceğini hatırlattı.
Isparta Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman da ormanların sürdürülebilirliğinin yönetilmesi açısından şuranın önemine dikkat çekti.
Akduman, "Orman Genel Müdürlüğü olarak bizlerde özellikle ülkemizdeki orman varlığının faydalanma esaslarının değerlendirilmesinde, ormanlarının sürdürülebilirliğinin yönetilmesi noktasında Tarım ve Orman Şurasına katkı sağlamaya çalışacağız. Genel Müdürlüğümüz bu kapsamda altı ve bir de alt çalışma gurubu oluşturdu. Geleceğe daha iyi nitelikli hizmet üretmesi amacıyla elimizden geldiğince Tarım ve Orman Şurasının zenginleştirmeye çalışıyoruz. Alınacak kararların varılacak ortak fikirlerin hayata geçirilmesinde tüm paydaşların üzerine elbette sorumluluk düşüyor. Özellikle kamunun sektör temsilcileriyle sivil toplum kuruluşlarıyla bu şuraya katkı vermesi önemlidir. Verilecek bu katkılarla ülkemizin 25 yıllık geleceğini planlamış olacağız ülkemizin üreteceği katma değeri artırmış olacağız." şeklinde konuştu.
Tarım ve Orman sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı sorun ve çözüm önerilerinin ele alınmasıyla sona erdi.
 
 
# Isparta tarım ve orman şurası sektör değerlendirme toplantısı