İstanbul’da organik üretim sürüyor

27 July Wednesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da teşvikleri ile İstanbul’da organik tarım yapan kadın çiftçiler, yılın her günü üretime devam ediyor.
İstanbul’da organik üretim sürüyor İstanbul Arnavutköy'de kadın çiftçiler organik tarım yapmak için kolları sıvadı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın teşvikleriyle tarlada organik üretim yapan kadın çiftçiler, farklı ürünler ekerek her sezonu dolu geçiriyor. Vakitlerinin büyük bir kısmını dikim yaptıkları alanlarda geçiren kadın çiftçiler, gün içerisinde türküler söyleyip, oyunlar oynuyor. Tarım işini severek yaptıklarını belirten kadınlar, İstanbul’da vatandaşın doğal ürüne ulaşmasına büyük katkı sağlıyor.

Aliye Toptan isimli kadın çiftçi, "Biz burada bugün domateslerimizi buduyoruz. Ürünlerimiz organik. Herkes geliyor istediğini alıyor, istediğini yapıyor. Ekim ayında bezelye ekiyoruz. Mayıs ayında topluyoruz. Ondan sonra yazlıklara başlıyoruz. Mesai içinde eğlenceli anlarımız oluyor. Türkü çalıyoruz. Oyun oynuyoruz." dedi.

Başka bir kadın çiftçi ise işini severek yaptığını söyleyerek, "Yorucu değil ben severek yapıyorum. Evde iş yapmaktansa tarla işi yapmak daha iyi. En iyisini yapıyoruz. Evde oturan hanımlara da tavsiye ediyorum. Çapayı alıp buraya gelsinler. Herkes korona da hastalandı. Biz 2 sene boyunca tarlaya geldik. Hastalanmadık." ifadelerini kullandı.
istanbul kadın organik üretim tarım