İstanbul'da topraksız tarım serası ilk ürünlerini verdi

28 January Monday, 2019
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin iş birliği kapsamında kurduğu topraksız tarım serası, ilk ürünlerini vermeye başladı. Bitkilerin normalde topraktan aldığı besinler, sıvılaştırılmış organik gübrelerle karşılanırken kimyasal ilaçlar kullanılmıyor.
İstanbul'da topraksız tarım serası ilk ürünlerini verdi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin milli tarıma destek ve tarımsal üretimin artması amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ile iş birliği kapsamında kurduğu topraksız tarım serası, ilk ürünlerini vermeye başladı.
Davutpaşa'da 2 dönümlük alanda kurduğu topraksız tarım serasında, bitkilerin normalde topraktan aldığı besinler, sıvılaştırılmış organik gübrelerle karşılanırken kimyasal ilaçlar kullanılmıyor.
Ağaç ve Peyzaj AŞ ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında 2017'de "TopraksızTarım Araştırma ve Uygulama Serası" imzalanan protokol kapsamında oluşturulan serada çilek ve kıvırcık ekildi. Ekim’de yapılan ilk ekimlerde yüksek verim elde edildi.
Topraksız tarım serasında bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin elementleri, Tarım ve Orman Bakanlığının iyi tarım uygulamalarına uygun gübrelerle karşılanıyor.
Topraksız Tarım Uygulama Serası Sorumlusu Yusuf Akbilek yetiştirilen ürünlerin belediye tesislerinde kullanılmaya başladığını belirterek “Serada verim çok yüksek. Geleneksel tarım üretimlerinde bir dönümden bir yılda 40 bin adet kıvırcık yetiştirilirken, topraksız tarım seralarında aynı sürede 400 bin adet üretimi yapılmaktadır.” dedi.
 
İstanbul topraksız tarım sera