İthal değil "yerli olsun"

15 April Monday, 2019
Denizli'nin Tavas ilçesinde, beyaz ay çekirdeği üreticileri tarafından, siyah Çin çekirdeği yerine yerli üretimin tercih edilmesi amacıyla ücretsiz 1,5 ton ay çekirdeği dağıtıldı.
İthal değil Denizli'de beyaz ay çekirdeği üreticileri, ithal yerine yerli üretimin tercih edilmesi amacıyla 1,5 ton ücretsiz ay çekirdeği dağıttı.

Tavas Ovası Genç Çiftçiler Grubu’nun, ithal ay çekirdeği yerine yerli ay çekirdeği tüketimini artırmak için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı, Bayramyeri, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü, Kredi Yurtlar Kurumu önünde kurdukları stantlara üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

"Tavas ay çekirdeğine sahip çıkıyor" adıyla kentin en işlek noktalarında düzenlenen etkinlikte, grup üyeleri "Tavas İncisi" ismini verdikleri beyaz ay çekirdeği paketlerini vatandaşlara da ikram etti.

Grup tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “Dünyada beyaz ay çekirdeği üretimi sadece Türkiye'de yapılmakta ve Tavas'ta yetiştirdiğimiz ay çekirdeğimiz son 2 yılda kendini kanıtlamış durumda. Tüketicilerimizi, halkı bilinçlendirme adına böyle bir organizasyon yaptık. Bu etkinlikle farkındalık oluşturup beyaz ay çekirdeği üretimini artırmayı hedefliyoruz." ifadeleri kullanıldı.
 
denizli tavas ayçekirdeği