İzmit Körfezi "kuş cenneti" oldu

21 January Monday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile İzmit Körfezi'nde saz ekilerek oluşturulan sulak alan, 168 farklı kuş türünü barındırır hale geldi. Yerel ve göçmen kuşların gözlemlenebildiği alan kuş turizmi için önemli bir konuma yükseldi.
İzmit Körfezi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Aralık 2006'da İzmit Körfezi'nde sulak alan ilan edilen bölüm, "kuş turizmi" için alternatif bir merkez oldu.
İzmit'te yaklaşık 200 metrelik sahil kısmında kuşlara ayrılan sulak bölge, yerel kuşların yanı sıra göç eden kuşların da dinlenme alanı haline geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen sazlar ile kuşlar korunaklı yuvalarda konaklıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık, 168 kuş türünün gözlemlendiğini belirtti. Karabıyık “Bir göç yolunda olan ve sıcak ülkelere göçmekte olan flamingolara ev sahipliği yapıyoruz. İzmit Körfezi, kuşlar açısından iyi bir yaşam alanı ve üreme noktası haline geldi. Bu bizim için güzel bir gösterge. Doğaya gösterilen saygının da iyi bir göstergesi oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde denetimler ve veteriner kontrolü yapıyoruz. Zabıtalarımız da denetlemelerini yapıyor. Bazı vatandaşların kaçak olarak midye çalmalarını engellemek için nöbet tutuluyor. Bu sayede kuşların besin bulmasında bir sıkıntı yaşanmıyor." ifadelerini kullandı.
 
tarım orman Kocaeli izmit körfez kuş cenneti