TİKA, Kabil Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin deneme bahçesinde su kuyusu açarak otomatik sulama sistemi kurdu.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yani TİKA, Afganistan'da tarıma destek vermek amacıyla Kabil Üniversitesinin deneme bahçesinde su kuyusu açıp, otomatik sulama sistemi kurdu.
Kabil Üniversitesinde düzenlenen törende konuşan TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, üniversitenin Ziraat Fakültesi ile önemli bir proje başlattıklarını söyledi.
Projeyle bin 500 öğrenciye uygulamalı eğitim verilmesi vebirkaç tane daha deneme bahçesi kurulmasının amaçlandığını aktaran Şahin, sonraki aşamalarda bu öğrencileri Türkiye'ye göndereceklerini, Türkiye'den de misafir öğretmen getireceklerini anlattı.
Şahin, Afganistan'da tarım sektörünün gelişmesi için 500 bin dolar değerindeki projenin 3 yıl devam edeceği bilgisini vererek, çalışmaların bu ülke için çok önemli faydaları olacağını dile getirdi.
Mahmuzlu camgöz köpek balıkları bilim adamlarının yakın...
Devamını Oku ->
Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da iklim kaynaklı afet riski...
Devamını Oku ->
Ülke genelindeki il tarım ve orman müdürlüğü ekipleri,...
Devamını Oku ->
Kastamonu’da küçükbaş hayvanlar üzerinde yürütülen bilimsel...
Devamını Oku ->
Mardin'de 78 yaşındaki Şeyhmus Erginoğlu, 31 yıl önce çöp...
Devamını Oku ->
Türkiye'den bu yılın ilk 6 ayında 911 milyon 35 bin dolarlık...
Devamını Oku ->
İklim değişikliğiyle Akdeniz’i tehdit eden istilacı balon...
Devamını Oku ->
Antalya, Isparta ve Burdur'daki firmalardan yapılan yaş meyve ve...
Devamını Oku ->