Kaçak avcılara uçan göz takibi

30 April Tuesday, 2019
Van Gölü'nde kaçak avcılığa karşı verilen mücadele havadan ve karadan devam ediyor. Uçan göz olarak da bilinen dronlarla yapılan takip sırasında kaçak avlanan şahıslar kıskıvrak yakalanıyor.
Kaçak avcılara uçan göz takibi Van Gölü'nün endemik türü olan ve üreme dönemi ilkbaharda tatlı suya göçü sırasında görsel şölen sunan inci kefalinin kaçak avcılardan korunması amacıyla jandarma ekipleri, havadan ve karadan sıkı denetimlerini sürdürüyor.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin 3 bin 712 kilometrekare yüz ölçümüne sahip en büyük gölünde neslini devam ettiren inci kefalinin kaçak avlanılmasına karşı çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda oluşturulan çevre timi bünyesinde 2 bot timinin gölde, 10 asayiş timinin karada görev alacağı bildirilen açıklamada, havadan ise uçan göz olarak bilinen dronla Van Gölü havzasının 7 gün 24 saat denetim altında tutulacağı vurgulandı.

Ayrıca Jandarmanın yaptığı kontrollerde sazlık alana saklanmış 600 metrelik ağ tespit edildi. Ağ Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.
 
 
van gölü kaçak av balık