Kaçak avcılarla mücadele sürüyor

13 April Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı doğanın korunması ve sürdürülebilir balıkçılık için kaçak avcılara karşı denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde son teknoloji ürünleri de kullanılıyor. Aralarında insansız hava araçları İHA’ların da bulunduğu teknolojilerle kaçak avcılara göz açtırılmıyor.
Kaçak avcılarla mücadele sürüyor Tarım ve Orman Bakanlığı kaçak avcılara karşı mücadelesini sürdürüyor.
Denizler ve iç sularda doğanın korunması ve sürdürülebilir balıkçılık için ekipler 7/24 görev başında.

İstanbul’daki denetimlerde kaçak balıkçılık yapan trol teknesine el konuldu. Fatih İlçesi Sarayburnu açıklarında kaçak avlanan tekne sahiplerine ise yasak sahada trol ile kaçak su ürünleri avcılığı yapmak suçundan toplam 231 bin 898 lira ceza kesildi.

Bolu'da ise kaçak avcılar tarafından Seben Taşlıyayla Göleti'ne serilen ağlar toplandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaklaşık 2 bin metre ağ topladı. Ağa takılan balıklar ise suya geri salındı.
Bakanlık kaçak avcılara karşı mücadelesinde son teknolojiyi de kullanıyor. Antalya’daki denetimlerde insansız hava araçları İHA’ların da bulunduğu dijital teknolojiler yoğun olarak kullanılmaya başlandı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında Antalya iç sularında avlanma faaliyetlerine kısıtlama geldiğini de hatırlattı.
yasa dışı kaçak balıkçılık avcılık tarım orman denetim