Kadın çiftçi destekle hayvan sayısını arttırdı

02 September Thursday, 2021
Muş’ta devletin sağladığı hibe desteğiyle 40 küçükbaş hayvan sahibi olan Süreyya Yürekdeler, 4 yılda hayvan sayısını 120'ye çıkardı. Yürekdeler, “Devletin yardımı olmasaydı koyunları almaya imkânımız yoktu. Sağlanan destekten dolayı yetkililere teşekkür ederim." dedi.
Kadın çiftçi destekle hayvan sayısını arttırdı Muş’ta yaşayan Süreyya Yürekdeler 4 yılda devlet desteğiyle aldığı hayvanların sayısını üçe katladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesine 2017’de başvuran Yürekdeler 40 küçükbaş hayvan aldı. Zamanla hayvan sayısını arttıran 4 çocuk annesi Yürekdeler’in şimdi 120 küçükbaş hayvanı var.

Yürekdeler “Devlet desteğiyle başladığım hayvancılıkta koyun sayısını 4 yılda 120'ye çıkardım. Bu yılda yüze 50 hibe ile 4 koç aldım. Hem ailemin hayatı değişti hem de koyunlarım artı. Ailemin geçimini koyunlardan elde etiğim sütle sağlıyorum. Koyunların sağımını ben bakımlarını da eşimle birlikte yapıyoruz. Hayvancılığa devam edeceğim. Hayvan sayısını artırarak sürü sahibi olmak istiyorum. Doğan erkek kuzuları satıyoruz, dişi kuzuları ise çoğaltmak için besliyoruz. Bir kadın için hayvancılık yapmak zor ama yetiştirmek zorundayım. Artık geçimimiz hayvancılıkla sağlıyoruz. Devletin yardımı olmasaydı koyunları almaya imkanımız yoktu. Sağlanan destekten dolayı yetkililere teşekkür ederim.” dedi.
tarım orman genç kadın çiftçi destek hibe