Kadın çiftçiler girişimcilik sertifikası aldı

16 May Wednesday, 2018
"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı”na katılıp başarıyla bitiren Antalyalı kadın çiftçiler sertifikalarını Dünya Çiftçiler Günü’nde aldı.
Kadın çiftçiler girişimcilik sertifikası aldı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” alan kadın çiftçiler sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, bu eğitimleri alan kadınların proje geliştirerek üretime büyük katkı sağladıklarını kaydetti.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, kadınlara yönelik eğitim ve yayım çalışmaları ile projelere önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

KOSGEB Antalya İl Müdürü Şükrü Mısırlı da konuşmasında tarımın önemli olduğunu ancak üretimin endüstriyel ürünlere dönüşerek katma değerinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Kadın çiftçiler adına konuşan Kübra Akar da, birçok eğitime katıldığını ve pek çok yeni bilgi öğrendiği belirterek, bu fırsatı kendilerine verdikleri için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür etti.

Sertifika töreni İŞKUR, KOSGEB, Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Ziraat Odası Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne katılan 66 kadın çiftçiye sertifika verilmesiyle son buldu.
 
Antalya kadın çiftçiler Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı GTHB Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı