Kadın eliyle dokunan tarih sergilendi

22 May Wednesday, 2024
Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kadın emeğini kültürel değerlerle birleştiren bir sergiye ev sahipliği yaptı. Kadın Eliyle Bir Tarih Dokunuyor Projesi kapsamında açıklan sergide kadın kooperatiflerinde dokunan tiftik ürünler sergilendi. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının da destek verdiği proje kapsamında düzenlene panelde ise tiftikte verim ve kalitenin artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı.
Kadın eliyle dokunan tarih sergilendi
Haber: Ankara İl Enformasyon

Tiftiği ilmek ilmek dokudular, geleneksel kumaşlardan örtüler, giysiler yaptılar.

Kadın Eliyle Bir Tarih Dokunuyor Projesi kapsamında Nallıhan ve Güdül'deki kadın kooperatiflerinde üretilen tiftik ürünleri görücüye çıktı.

Ankara keçisi tiftiğinden yapılan giysiler ve ev tekstili ürünlerine ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının destekleriyle yürüttüğü çalışmanın amacı yerel kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle yürütülen "Kadın Eliyle Bir Tarih Dokunur, Sof Dokuyan Kadınlar Projesi" çerçevesinde bir de panel düzenlendi.

Panelde; Ankara Keçisi yetiştiriciliği,  tiftikte verim ve kalitenin artırılması ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
Kadın üreticiler, Ankara Keçisi tiftiğinin endüstriyel dönüşümünü anlatan uzmanları ilgiyle dinledi.

Tiftikten sof kumaş elde eden kadınlar hem geleneksel bir ürünü yaşatıyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor.
ankara tiftik keçi sof kumaş sergi panel proje eğitim ve yayın tarım ve orman