Kadın Girişimci destekle ekonomik özgürlüğünü kazandı

30 May Tuesday, 2023
Şırnak’ın Uludere ilçesinde tek kadın girişimci olma özelliğini taşıyan 27 yaşındaki Sultan Encü, devletten aldığı yüzde yüz hibe ile geliştirdiği çilek bahçesi projesi sayesinde ekonomik özgürlüğünü yakaladı. Yaptığı çalışmalarla herkese örnek olan Encü kendisi gibi bütün kadınlara ekonomik özgürlükleri için çağrıda bulundu.
Kadın Girişimci destekle ekonomik özgürlüğünü kazandı
Şırnak Uludere’de genç kadın girişimci Sultan Encü, devletten aldığı yüzde yüz hibe ile ekonomik özgürlüğünü kazandı.

27 yaşındaki Sultan Encü, geliştirdiği çilek bahçesi projesi sayesinde yılda 1 tondan fazla organik çilek üretimi yapıyor. Açtığı pastane ile de yöresel yemek ve turşuları yaparak ülkenin dört bir yanına gönderiyor.

Babasının arsasını 2 yıldır devletten aldığı destekle çilek bahçesine dönüştüren girişimci kadın, bu yıl ilk hasadı yaptı. Her yıl 1 tondan fazla organik çilek üretimi yapıp satan Encü, aynı zamanda Uluyörem markası adı altında açtığı pastanede yöresel yemek ve turşuları yaparak ülkenin dört bir yanına gönderiyor. Başarılı kadının azmini gören İlçe Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat İnan yapılan projelere destek sunuyor. Encü'nün son olarak hayata geçirdiği çilek bahçesi projesinin bütün masraflarını devlet karşıladı. Girişimci Sultan Encü, "Kadın girişimci olarak insanlara örnek olmak istedim kadınların yolunu açmak istedim. Yüzde yüz devlet destekli bir proje. 2 yıl önce yaptık. Sene sonunda yıllık 1 tondan fazla mahsul alıyoruz. Organik olan ürünlerimizin kilosunu 50 liradan satıyoruz. Katkılarından dolayı Kaymakamımız Mehmet Rıdvan Doğan’a ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat İnan’a çok teşekkür ederim." dedi.
tarım orman Şırnak Uludere destek hibe kadın girişimci çilek