Kadınlar kooperatifle güçleniyor

14 May Tuesday, 2024
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kadın kooperatiflerine yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Etkinliklerin sonuncusu “Bir Annenin Elinden Bir Annenin Kalbine” temasıyla düzenlendi. Etkinlikte kadın kooperatiflerinde üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışı yapıldı.
Kadınlar kooperatifle güçleniyor Haber: Çanakkale İl Enformasyon
  
“Bir Annenin Elinden Bir Annenin Kalbine” temalı etkinlik Çanakkale’de düzenlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte kadın kooperatifleri ürettikleri ürünlerin tanıtımını ve satışını gerçekleştirdi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan açılış konuşmasında; "Bugün Çanakkale İskele Meydanı'nda Sayın Valimizin talimatı, İl Özel İdaremizin destekleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve koordine edilen, “Bir Annenin Elinden Bir Annenin Kalbine” temalı bir etkinlik düzenliyoruz. Buradaki amacımız, İlimizdeki mevcut kadın kooperatiflerinin tanıtılması, yaptıkları çalışmalar konusunda ilgilileri bilgilendirmek, mevcut kadın kooperatiflerini güçlendirerek, üreten kadınlarımıza kooperatifçiliğin ve Bakanlığımızın kadınlara ve kadın kooperatiflerine yönelik desteklemelerini tanıtarak farkındalık oluşturmaktır. Anneler Günü öncesi bu etkinlik vesilesi ile tarlada, bahçede, ahırda, atölyede, fabrikada, mutfakta sevgi dolu elleriyle üretime destek olan annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.” dedi.

Gün boyu süren etkinlikte, Çanakkale merkez ve bağlı ilçelerinde faaliyet gösteren Kadın kooperatifleri ürettikleri ürünleri ilgililere tanıtıp satışlarını yaptılar. Kadın kooperatiflerinin çok memnun kaldıkları etkinlikte, etkinliğin düzenlenmesinde, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler. İlgililerin de Anneler Günü öncesi kadın kooperatifleri tarafından üretilen birbirinden ilginç ürünleri üretenlerin elinden almaktan memnun oldukları gözlendi.   
çanakkale kadın kooperatif destek tarım