Kahramanmaraş’ın ilk balık festivali

03 September Friday, 2021
Kahramanmaraş’ta ilk kez balık festivali düzenlendi. 46 metre uzunluğunda mangal üzerinde pişirilen balıklar vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi. 5 bin ekmek arası balık kısa sürede bitti. Festival alanındaki küçük yarışmalar eğlenceli görüntülere neden oldu.
Kahramanmaraş’ın ilk balık festivali Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Kahramanmaraş’ın ilk balık festivalini düzenlendi.

Valilik, büyükşehir ile ilçe belediyelerinin de desteğiyle Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen festival yoğun ilgi gördü. 46 metre uzunluğunda mangal üzerinde pişirilen balıklar vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi. 5 bin ekmek arası balık kısa sürede bitti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt “Umuyorum ve ümit ediyorum ki, bu festival bundan sonraki süreçte sağlıklı yaşam, sağlıklı hayat için balık tüketiminin artırılmasına neden olur.” diye konuştu.

Etkinlikte balık tutma yarışmaları, halkoyunları, geleneksel okçuluk gibi yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Gün sonunda da vatandaşlara müzik dinletisi sunuldu.
balık festival kahramanmaraş