Kahramanmaraş'ta kırmızıbiber yetiştiriciliğinde ürün miktarı ve kalitenin arttırılması, biberin daha erken hasada gelmesi ve son hasadın daha erken yapılarak sonbahar yağmurlarına kalmaması için dikime hazır tüplü fide ile kurutmalık kırmızıbiberler toprakla buluştu.
Haber:Erdem BAĞCI
Kamera: Muhammed AKGÜN
Dulkadiroğlu İlçesi Alibeyuşağı Mahallesi çiftçilerinden Mehmet Ali Suna’nın arazisinde gerçekleştirilen kurutmalık kırmızıbiber demonstrasyon çalışması 13 dekar alanda yapıldı.
Demonstrasyon çalışmasını yerinde inceleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, ilde özellikle kırmızıbiber üretiminin çok yoğun yapıldığını belirterek, burada yetiştirilen biberin kendine has tat ve aromasıyla coğrafi işaret alarak dünyada haklı bir ün kazandığını kaydetti.
Emiralioğlu, kırmızıbiber üretiminin ilde daha iyi koşullarda yapılması için de çalıştıklarını ifade etti.
Uzun zamandır çiftçilik yaptığını belirten Çiftçi Mehmet Ali Suna, daha önce farklı yöntemlerle biber ekimi yaptıklarını fakat bu yıl tüplü fide yöntemiyle biber ekmeye karar verdiklerini anlattı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Sefair Bağcı ise modern tarım sistemlerinin kullanılması ile kırmızıbiberde verim ve kalitenin artacağını belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->