Gıda Tarım ve Hayvancılık Andırın İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Ceviz Yetiştiriciliği Kursu''na katılan ve başarılı olan 37 kursiyere, sertifikaları törenle verildi.
Haber : Erdem BAĞCI
Kamera: Osman YAKAR
Andırın Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen törene, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Andırın İlçe Müdürü Ercan Ala, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öksüz, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu ve kursiyerler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, İlde ceviz yetiştiriciliğini bakanlığın desteklemeleri doğrultusunda artırmak istediklerini ifade etti.
Ceviz üretimini geliştirmek istediklerini belirten Emiralioğlu, “Arkadaşlarımız burada ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesine, daha düzenli, daha bilinçli bir üretim yapılması için kurs düzenlediler. Bundan da önemlisi, kursiyerlerimizin genç çiftçilerden oluştuğunu ve daha önemlisi bayanlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu bizim için son derece önemli. Çünkü gelecek nesiller için kadın çiftçilerimizin üretime sahip çıktığını, eğitime katıldığını görmek son derece önemli" diye konuştu.
Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak ise cevizin ülke ve ilçe ekonomisi açısında önemli olduğunu vurgulayarak, kursta emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bu tür projelerin önemsenmesi gerektiğini söyleyen Maslak, “ Bu tarz projeler kırsal kesimde istihdama da katkı sunuyor. Ceviz üretimi açısından ilçemizin şanslı olduğunu düşünüyorum" dedi.
Törende, Gıda Tarım ve Hayvancılık Andırın İlçe Müdürü Ercan Ala'nın Andırın ‘da cevizin durumu ve potansiyeline dair bilgiler vermesinden ardından, 37 kursiyere sertifika verildi.
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->
Orman yangınlarıyla mücadelede yeni sezon "Yeşil Vatan...
Devamını Oku ->
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi 1. Etap sonuçları...
Devamını Oku ->