Kaliteli fıstık için bilinçli üretim

12 August Wednesday, 2020
Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinden biri olan Siirt fıstığında hasat sürüyor. Üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında olan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de üründe kalite kaybı yaşanmaması için saha çalışmalarına hız verdi.
Kaliteli fıstık için bilinçli üretim Haber: Siirt İl Enformasyon

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentin en önemli tarımsal ürünü olan Siirt fıstığında kaliteli bir üretim için saha çalışmalarına başladı.

Fıstık üreticilerini bilinçlendirmek için yoğun bir mesai harcayan Fıstıkçılık Birimi, çiftçilerin ağustos ayında yapmaları gereken uygulamalar hakkında bir duyuru yayınladı.

Fıstık üretiminde kaliteyi etkileyen en önemli faktör doğru sulama. Gerektiği gibi sulanan Siirt Fıstığı ağaçlarında yüksek verim, yüksek çıtlak oranı, kaliteli ve dolgun meyve elde edileceğinin belirtildiği rehberde bahçelere ne zaman ve ne kadar su verilmesi gerektiği de anlatılıyor.

Hastalık ve zararlılarla mücadelenin öneminin de vurgulandığı duyuruda psillidi zararlısına karşı ilaçlama, dipkurdu ile mücadele, mekanik mücadele, kimyasal mücadele başlıklarına da yer verildi.

Siirt İl Tarım Müdürlüğü’nün üreticileri bilgilendirmek için hazırladığı “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Tarım Takvimi” kaliteli üretim için önemli bilgiler içeriyor. Fıstıkçılık birimi teknik personeli üretimden hasada her aşamada sahada üreticiye destek veriyor.
Siirt fıstık sulama hasat hastalık ve zararlı tarım ve orman fıstıkçılık