Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, merdiven altı yerlerde üretilerek ucuza satılan tatlıların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
Ramazan bayramı öncesi artan tatlı-şekerleme üretimi ve alışverişi öncesi tüketicileri uyaran Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak: "Merdiven altı yerlerde üretilip ucuza satılan tatlılar ciddi sağlık sorunlarına yol açar" dedi.
Ramazan bayramına sayılı günler kala tatlı üreticilerinin yoğun mesai harcayarak tatlı yaptıklarını belirten Demirdak, vatandaşların resmi satış belgeleri olan tatlıcı ve pastanelerden tatlı almaları gerektiğini vurguladı.
Piyasada çok fazla tatlı ve çikolata seçeneğinin olduğuna dikkat çeken Demirdak, tüketicilerin yüksek fiyat yüzünden ucuz tatlı almaya çalıştıklarını dile getirdi. Bundan dolayı da bayram ve özel günleri fırsat bilerek ucuz yollu para kazanmak isteyenler olacağını hatırlatan Demirdak vatandaşları uyardı. "Merdiven altı tabir edilen üretimler, sağlıksız koşullarda yapılıyor. Tatlı, lokum ve özellikle şeker alırken üretilen yeri, ustalığı belli olan iş yerlerinden alışveriş yapılması gerekmektedir." diyen Abdurrahman Demirdak merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilip ucuza satılan tatlıların ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğinin de altını çizdi.
Gelişen teknoloji sayesinde birçok tatlı üreticisinin fason iş yaparak 3-5 liraya tatlı satışı yaptığını kaydeden Demirdak, "Düşük fiyatlarda tatlı olmaz. Zaten gıda maddelerinin bir maliyeti var. Ucuz tatlı aldım derken midenizde rahatsızlıklar meydana gelebilir" dedi.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->