Karadeniz’in en büyük tarım fuarı Samsun’da açıldı

19 October Thursday, 2023
"8. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" Samsun’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Karadeniz’in en büyük tarım fuarı olma özelliği taşıyan fuara katılan firmalar hem ürünlerini tanıttı hem de çiftçilerle görüş alışverişinde bulundu. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuar 22 Ekim’e kadar açık kalacak.
Karadeniz’in en büyük tarım fuarı Samsun’da açıldı
Haber: Samsun İl Enformasyon

Firmalar çiftçilerle buluştu, Karadeniz’in en büyük tarım Samsun’da fuarı açıldı.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları nedeniyle tören ve protokol konuşmaları yapılmadan açılan "8. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" il gününde ziyaretçi akınına uğradı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’un tarımsal potansiyelinin fuara yansıdığını belirtti. Sağlam, “Fuarda 75 firmamız stant açtı. Çiftçi ile firmalarımız burada buluştu. Samsun’un özellikle 3 büyük ovaya ev sahipliği yapması dolayısıyla sebze, meyve ve diğer tarım ürünlerinde öncü bir rolü var. Tarım fuarları sadece ekipmanlarla alakalı değildir. Gerek hayvancılık yapan gerekse bitkisel üretim yapan çiftçilerimiz burada fikir alışverişinde bulunuyor. Çiftçilikle ilgili veya o sektörle ilgili deneyimlerini paylaşıyorlar. Bugün baktığımızda Antalya’dan, Konya’dan, Eskişehir’den firmalarımız var. Düşünün sektörümüzde 130 bin çiftçimiz var. Bunun 71 bini bitkisel üretimde, 50 bini hayvancılıkta, diğer kalanlar balıkçılıktadır. Bu çiftçilerimizin tek tek bu firmaları dolaşmaları çok maliyetli ve külfetli bir iştir. Fabrikalar Samsun’da fuar çatısı altında bir araya geldi. Çiftçilerimizin burayı ziyaret etmesi çok önemli” dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir fuarı İl Müdürü Sağlam’ın eşliğinde gezdi.

Çiftçiler, traktör, zirai dron, tarım makineleri, gübre, tohum, fide, fidan, zirai ilaçlar, hayvancılık, hayvani üretim makineleri, hayvancılık ekipmanları, yem sektörü ve ambalaj gibi çok çeşitli ürünlerin sergilendiği stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile KOSGEB'in destek ve işbirliğiyle düzenlenen fuar, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Sektör temsilcileri fuar alanında son teknolojileri ve yenilikleri tanıma fırsatı buldu. Fuar, 22 Ekim Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.
samsun fuar makine ekipman gübre firma tüyap tarım ve orman