Karakulak Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

28 November Monday, 2022
Muğla'da Karakulak Eylem Planı Çalıştayı tamamlandı. Korunan türler listesinde yer alan karakulak hakkında düzenlenen çalıştay ile yayılım, tehditler gibi başlıklar görüşüldü. Çalıştaya Tarım ve Orman; Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlıkları ve Avrupa Birliği temsilcileri katıldı.
Karakulak Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi Tarım ve Orman; Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlıkları ile Avrupa Birliği temsilcileri karakulak için bir araya geldi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Karakulak Eylem Planı Çalıştayı ile karakulak türü hakkında bilgiler aktarıldı. Çalıştayda küresel dağılımı ve tür üzerindeki yaygın tehditler, arazi çalışmaları ve tehdit analizi gibi konularda değerlendirmede bulundu.

Proje yürütücülerinden, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanlığı uzmanı Emrah Bozkaya, atılacak adımlara değindi. Bozkaya eğitimin önemini vurguladı.
Gerek orman yangınları gerekse habitat parçalanması gibi çeşitli faktörlerden dolayı bu türün risk altında olduğuna dikkati çeken Bozkaya, karakulak başta olmak üzere Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanların korunması çalışmalarına devam edeceklerini anlattı.
karakulak muğla bodrum çalıştay nesli tehlikede