Kayseri’de işleniyor Avrupa’da tüketiliyor

02 February Tuesday, 2021
Kayserili bir girişimcinin kırsal kalkınma destekleriyle kurduğu tesiste işlenen susam Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Kayseri’de işleniyor Avrupa’da tüketiliyor  Haber: Kayseri İl Enformasyon

Makineler çalışıyor, üretim sürüyor. Kayseri’de işlenen susam Avrupa’ya gönderiliyor.
Modern tesis sayısının önemli ölçüde arttığı Kayseri’de bir girişimci kırsal kalkınma destekleriyle kapasitesini arttırdığı tesiste ham susamı işleyip paketliyor. Teknolojik altyapısı da yenilenen tesiste işlenen susam hem yurtiçi pazarda satılıyor hem de Avrupa’ya ihraç ediliyor. Kırsal kalkınma destekleriyle kapasitesi arttırılan ve teknolojisi yenilenen tesisin sahibi Kadir Büyükince, hedeflerinin ihraç ettikleri ürün miktarını arttırmak olduğunu söyledi.

Büyükince, “Üretim kapasitemizin artmasıyla birlikte istihdam sayımızda da artışlar yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması için vermiş olduğu destekten yararlanarak, işletmemizin mevcut kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması amacıyla desteklerinden dolayı Bakanlığımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kırsal kalkınma destekleriyle kurulan tesisleri tek tek ziyaret eden Kayseri İl Tarım Orman Müdürü Mustafa Şahin, bakanlığın verdiği desteklerin yerine ulaştığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kırsal kalkınma desteğinden faydalanan işletmelerin bölge ekonomisi için önemine değinen Şahin, “Kırsal alanlarda kurulan tarım işletmelerinin ekonomik kalkınmada önemli bir rolü bulunmaktadır. Tarımsal faaliyetlerde bulunan işletmelerimiz bölge nüfusunun önemli bir kısmını bünyesinde barındırmakta ve istihdam olanakları oluşturmaktadır. Kırsal alanlar, insan beslenmesi için gerekli gıda maddeleri ihtiyacını karşılamakta ve gıda endüstrisi için gerekli hammaddeleri sağlamaktadır. Ayrıca   Bakanlığımız tarafından verilen desteklerin yerine ulaştığını görmek beni oldukça memnun etti. İşletmenin çalışmalarının bölgemizde çarpan etkisi oluşturarak desteklerden yararlanan işletme sayısının artmasını, bu nedenle de yatırımcılarımızın Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklerine başvurarak yararlanmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Şahin, kırsal kalkınma yatırımları ile büyüyen işletmelerin istihdama önemli katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.
kayseri susam tahin kırsal kalkınma destek modern tesis tarım ve orman