Kayseri’de veri ağı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

05 March Tuesday, 2019
Kayseri’de "Çiftlik Muhasebe Veri Ağı" çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda ilde 86 çiftçi ile veri ağına katılma anlaşması imzalandı. Anlaşma sonrası ekipler söz konusu tarımsal işletmeleri yılda üç kez ziyaret ediyor ve gerekli bilgileri sisteme giriyor.
Kayseri’de veri ağı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor Haber: Kayseri İl Enformasyon 
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Çiftlik Muhasebe Veri Ağı çalışmaları kapsamında Kayseri’de üretici ziyaretleri devam ediyor.

Sistem, tarımsal işletmelerin detaylı finansal ve mali bilgilerini toplayarak Avrupa Birliğinin Ortak Tarımsal Politikasının etkilerini değerlendirmede kullanılıyor. Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çiftçi Yusuf Keserci’yi ziyaret ederek sene sonu dönem envanterine ait bilgiler aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan sistem 81 ilde yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında Kayseri’de ekipler 86 çiftçi ile Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemi Katılım Anlaşması imzaladı. Katılım anlaşmasını imzalayan işletmeler yılda üç kez ziyaret ediliyor.

Yapılan ziyaretlerde işletmeye ait bilgiler, üretim faaliyetleri, sene sonunda işletmenin deposunda kalan ürünler gibi birçok değişken ve sabit bilgi sisteme giriliyor.

Böylece uygulanan tarım politikalarının sektöre etkileri ölçülebiliyor ve işletmecilerin faaliyetleriyle ilgili daha isabetli karar almalarına destek olunuyor.
 
 
kayseri çiftlikveriağı envanter