Manisa'da, havaların serin ve yağışlı gitmesine bağlı ortaya çıkan "cep hastalığı", erik ağaçlarında keçiboynuzu görünümlü erik tanelerinin oluşmasına neden oldu.
Olay Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde yaşandı. Kazım Uçkan'ın evinin bahçesinde bulunan 10 yaşındaki erik ağacının meyveleri arasında görülen ilginç boyutlardaki erik taneleri köy sakinlerini şaşırttı.
Köyde çiftçilik yapan Uçkan, ilk kez böyle bir olaya şahit olduğunu, daha önce bu türde erik görmediğini söyledi.
Ziraat Mühendisi Bayram Atilla Haspehlivanlar ise erik tanelerindeki şekil bozukluğunun cep hastalığından kaynaklandığını belirtti. Haspehlivanlar "Bu hastalığa yakalanan meyvenin şekli ve rengi bozulur. Yöremizde bu hastalık çok fazla görülmediği için erik tanelerindeki şekil bozukluğu vatandaşlara ilginç gelebilir" dedi.
Haspehlivanlar, hastalığa karşı ağaç üzerinde kalan ve yere dökülen hasta meyvelerin toplanıp yok edilebileceği, kuruyan sürgünlerin budanarak ilaçlama yapılabileceği söyledi.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->