Kelkitli çiftçilere “su tasarrufu” eğitimi

24 November Thursday, 2022
Gümüşhane’de düzenlenen “Tarımda Tasarruflu Su Kullanma” eğitimine çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan programda uzmanlar, çiftçilere suyun tasarruflu kullanımıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Kelkitli çiftçilere “su tasarrufu” eğitimi Haber: Mustafa MERAL – Gümüşhane İl Enformasyon

Uzmanlar anlattı, çiftçiler ilgiyle dinledi. Gümüşhaneli üreticilere  “Tarımda Tasarruflu Su Kullanma” eğitimi verildi.

Su tasarrufu, Tarım ve Orman Bakanlığının en çok üzerinde durduğu gündem maddeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kırsalda bu konuya dikkat çekmek ve çiftçileri bilinçlendirmek amacıyla yola çıkan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı da Gümüşhane’de “Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Eğitim Programı” düzenledi.
Konusunda uzman ziraat mühendislerinin verdiği eğitimlere Kelkitli çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.
Programda, Ziraat Mühendisi Aykut Bulat; sulamanın önemi, tarihçesi, tanımı, iklim değişikliğinin sulamaya etkisi, toprak bitki su ilişkileri (drenaj), modern sulama yöntemleri, yağmurlama sulama yöntemi, sulama sistemleri devlet desteklerini anlattı. DSİ 223. Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Gökhan İlkbahar ise Gümüşhane’de sulama ve sulama göletleri hakkında bir sunum yaptı.
Modern basınçlı sulama sistemlerinde damlama sulama yöntemi, su kaynaklarda kirlilik sulama suyu kalitesi ve tuzluluk, toprak neminin korunması, su kaynaklarının kullanımı ve yöntemi ilgili bilgiler aktaran Ziraat Mühendisi Hüsamettin Meral’in sunumundan sonra uzmanlar çiftçilerin sorularını yanıtladı.
gümüşhane su tasarruf eğitim dsi tarım ve orman