Kent yaşamını bıraktı refahı besicilikte buldu

30 October Friday, 2020
Adana'da kent yaşamından vazgeçerek köye yerleşen kadın çiftçi, devletten aldığı keçilerin sayısını 2 yılda 2 katına çıkarttı.
Kent yaşamını bıraktı refahı besicilikte buldu Adana'da kent yaşamından vazgeçerek köye yerleşen kadın çiftçi, devletten aldığı keçileri besleyerek ekonomik olarak daha rahat bir hayata kavuştu.

Adana'da il merkezinde 17 yaşındayken inşaat işçisi Ömer Avcı ile evlenen Yasemin Avcı, zaman zaman geçim sıkıntısı yaşasa da şehirde yaşamaya devam etti.

Şehirde ekonomik zorluklarla uzun süre boğuşan 25 yaşındaki Yasemin Avcı, 2 yıl önce köye yerleşme kararı alarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Genç Çiftçi Projesi'ne başvurdu.

Devletin verdiği 37 kıl keçisiyle kocasının memleketi Ömerli köyüne yerleşen Avcı başlangıçta yeni yaşamına alışmakta zorluklar çekse de mücadeleden vazgeçmedi.
Süt sağma, peynir yapımı, oğlak bakımı, iğne yapma gibi besicilik konularını kocasından öğrenen Avcı, yaptığı işle 2 yılda ailesinin geçimini sağladığı gibi hayvan sayısını da 2 katına çıkardı.

Avcı “Oğlaklar birkaç aylık olduktan sonra erkekleri sattık. Bu şekilde ekonomik faydası oldu. Evde peynirini yapıp satmaya başladık. Beğendiğimiz dişi oğlakları anaç olarak elimizde bıraktık. Keçilerin yavrularını, sonrasında sütünü almaya başladıktan sonra kendimizi ekonomik olarak daha güçlü hissettik. Şehirdekinden daha rahat olduğumuzu görüyorum.” dedi.
genç çiftçi keçi besici adana yasemin avcı