Kilimciliği bırakıp hayvancılığa başladı

04 May Tuesday, 2021
Van’da 9 yıl önce keçi çiftliği kuran Vehbi Turgut, elde ettiği sütle, yoğurt ve peynir üretip satarak işlerini büyüttü. Şimdilerde ise taleplere yetişmeye çalışıyor. Halep ile kıl keçisinin kırmasını yetiştiren Turgut desteklerinden dolayı Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür etti.
Kilimciliği bırakıp hayvancılığa başladı Vehbi Turgut… Van’da, 9 yıl öncesine kadar geçimini halı, kilim dokuma ve yıkama atölyesi ile sağlıyordu. Fakat şartlar gereği işini değiştirme kararı aldı.

Edremit ilçesine bağlı Doğan Mahallesi'nde aldığı 70 dönümlük arazide kendi imkanlarıyla çiftlik kuran Turgut, Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’ne baş vurarak hayvancılık yapmaya başladı.

Halep'ten getirttiği keçilerin yanı sıra satın aldığı koyunlardan elde ettiği sütle, yoğurt ve peynir üreten Turgut, bu ürünleri satarak işlerini büyüttü.

Özenle baktığı keçilerin sayısını 70'ten 350'ye, koyun sayısını da 80'den 200'e yükselten Turgut, kurumların ve vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor.
Desteklerinden ötürü Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür eden Turgut, Halep ile kıl keçisinden elde ettiği kırmaların özelliklerine değindi.

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş da bakanlığın desteklerini süreceğini belirtti. "Bu birinciliği sürdürmek için uyguladığımız projeler var. Van'da 3 milyon 166 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Vatandaşlarımız sürülerini çoğaltmak için bize başvuruyor. Vehbi Turgut, Halep'ten getirttiği keçilerle hayvancılıktan elde ettiği verimi artırdı. Bu keçilerin hem süt verimi hem de ikiz doğurma oranı çok yüksek. Örnek çiftçimiz olan Vehbi Turgut, Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi'ne başvurdu. Biz de bu konuda kendisine yardımcı olacağız. Üreticilerimizi her zaman destekliyoruz. Bu tarz işletmelerimizin daha iyi noktalara gelmeleri için elimizden geleni yapacağız.". dedi.
van tarım orman keçi koyun besici