Kiraz üreticisi umutlu

15 April Monday, 2019
Türkiye'de kirazın en erken yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz ağaçlarındaki çiçeklerin bolluğu ve meyveye duran gözlerin yoğunluğu, bölgedeki üreticilere moral oldu.
Kiraz üreticisi umutlu Yıllık ortalama 30 bin dönüm arazide 50 bin ton kiraz üretiminin yapıldığı Manisa Şehzadeler ilçesinde üreticiler, sezona hazırlanmaya başladı.

Kiraz ağaçlarındaki çiçeklerin bolluğu ve meyveye duran gözlerin yoğunluğu, bölgedeki üreticilere moral oldu.

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ rekoltenin yüksek olduğunu belirterek “Burada yetişen kiraz, Kuzey Yarım Küre'nin ilk ürünü olduğu için güzel bir gelir bekliyoruz. Üreticimiz bunda sonraki dönemde dolu ya da don ile karşılaşmazsa bu sene hem verimde hem de kalitede iyi bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz. Bu yıl üreticide Çin pazarının açılacağı beklentisi var. İhracatta Çin pazarı da açılırsa üreticimiz için çok büyük bir gelişme olur. Burada ihracatçılarımızın da bu konuda çalışmaları gerekiyor. Çünkü bu bölgenin tamamı ihracata yönelik yetiştirilen kaliteli ürün." diye konuştu.

Üretici Musa Azılı da kirazlarda yüksek kalite olacağını ifade ederek “Bol yağış dolayısıyla kiraz çiçeklerinin bembeyaz açması kirazların çok kaliteli olacağı anlamına gelir. Fiyatlarımız da güzel olursa iyi bir ihracat sezonu geçeceğini düşünüyoruz." dedi.
 
manisa kiraz ihraç