Kırıkkale Balışeyh İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Işıklar köyünde arıcılık kursu açtı. Kırıkkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kursu ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti.
Kırıkkale Balışeyh İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Balışeyh Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Işıklar köyünde arıcılık kursu açıldı. Kursun açılışına Kırıkkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü Yetiş Şahin, teknik elemanlar ve kursiyerler katıldı.
Kırıkkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kursun açılışında yaptığı konuşmada, Kırıkkale’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını anlattı.
Recep Kırbaş, arı yetiştiricilerineverilen desteklerle ilgili şu bilgileri verdi:
“İl Özel İdare desteğiyle 134 çiftçimize 75 bin lira değerinde canlı arı dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca bakanlık bütçesinden 2014 yılı için 158 arıcıya 10 bin 658 kovanda 106 bin 580 lira destek ödemesi yapıldı.”
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->