Kırıkkale Balışeyh İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Işıklar köyünde arıcılık kursu açtı. Kırıkkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kursu ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti.
Kırıkkale Balışeyh İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Balışeyh Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Işıklar köyünde arıcılık kursu açıldı. Kursun açılışına Kırıkkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü Yetiş Şahin, teknik elemanlar ve kursiyerler katıldı.
Kırıkkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kursun açılışında yaptığı konuşmada, Kırıkkale’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını anlattı.
Recep Kırbaş, arı yetiştiricilerineverilen desteklerle ilgili şu bilgileri verdi:
“İl Özel İdare desteğiyle 134 çiftçimize 75 bin lira değerinde canlı arı dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca bakanlık bütçesinden 2014 yılı için 158 arıcıya 10 bin 658 kovanda 106 bin 580 lira destek ödemesi yapıldı.”
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->