Kırıkkale'nin Delice ilçesinde ''Yüksek Sistem Bağcılık Projesi'' kapsamında çiftçilere toplam 16 bin kök Royal ve Hasandede çeşidi bağ çubuğu dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği ile Üzüm Üreticileri Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje, kişi başı 3 dekar olmak üzere toplamda 96 dekar alanda 32 çiftçi ile yürütülüyor.
Projenin toplam maliyetinin 311 bin lira olduğunu hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdürü Recep Kırbaş, bağ tesislerinin teknik özellikleri yanında dağıtımı yapılan Hasandede ve Royal çeşitleri hakkında bilgi verdi.
“Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur” atasözünü anımsatan Delice Kaymakam vekili Muhammed Zennur Karasudaher sıkıntıda kapılarının açık olduğunu aktardı.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, 11...
Devamını Oku ->
Gıda denetimleri titizlikle sürdürülüyor. Antalya’daki...
Devamını Oku ->
Bursa Uludağ’ın eteklerine bal ormanı kuruldu. Bursa Orman Bölge...
Devamını Oku ->
“Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Halk Elinde Islah Projeleri"ne toplam...
Devamını Oku ->
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->