Kırıkkale’de yeni alternatif: tıbbi ve aromatik bitkiler

15 June Tuesday, 2021
Kırıkkale'de gelir getirici ve alternatif ürünlerin artırılması amacıyla yaklaşık 11 bin dekar alanda tıbbi ve aromatik bitki ekimi yapıldı.
Kırıkkale’de yeni alternatif: tıbbi ve aromatik bitkiler Tıbbi ve aromatik bitkiler Kırıkkale’deki üreticiler için yeni alternatif oldu. İl genelinde Tarım ve Orman Müdürlüğünün kontrolünde 11 bin dekar alanda tıbbi ve aromatik bitki ekildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz “Bu yıl kişniş, çörek otu, kimyon, anason, rezene, ada çayı, ekinezya, şevketibostan, lavanta gibi ürünlerin ekimini denedik. Yaklaşık 11 bin dekar alanda tıbbi aromatik bitki ekimimiz var. Bu bitkilerin hem üretim desteği var hem de elde ettiğimiz ürünün işlenmesi noktasında da yüzde 50 hibeyle işleme tesisi kurmalarına destek veriyoruz. Sertifikalı tohum ekmeleri halinde de destek veriyoruz. Sertifikalı tohum ekmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Üreticiler de değişik ürün yetiştirmekten memnun olduklarını belirtip, il ve ilçe tarım orman il müdürlüklerinden destek aldıklarını söyledi. Üreticiler ürünlerini pazarlama konusunda da sıkıntı yaşamıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri firmalarla sürekli iletişim halinde.
Kırıkkale tarım orman tıbbi aromatik bitki alternatif destek