Kırıkkaleli çiftçilere tohum ve ekipman desteği

10 November Thursday, 2022
Kırıkkale'de "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere sertifikalı ekmeklik ve makarnalık buğday tohumu ile arı kovanı ve arıcılık malzemesi dağıtıldı.
Kırıkkaleli çiftçilere tohum ve ekipman desteği Çiftçilere, sertifikalı ekmeklik ve makarnalık buğday tohumu ile arı kovanı ve arıcılık malzemeleri törenle dağıtıldı. Tohum Muhafaza Ofisi'nin açılışı yapıldı.

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üretimi desteklerle arttırıyor.

"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere tohum ve ekipman desteği sağladıklarını belirten İl Müdürü Sırrı Yılmaz, ata tohumunu korumak için de çalışma başlattıklarını dile getirdi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının da desteklediği proje kapsamında buğday üreticilerine sertifikalı tohum, arıcılara da kovan ve ekipman dağıtımı yapıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 2022 yılının başında yaklaşık 250 çiftçiyi desteklediklerini belirterek, "Bunun içerisinde kuru fasulye ve çörek otu tohumu da vardı. Bununla beraber şimdi de 265 üreticimize 125 ton sertifikalı makarnalık buğday tohumu dağıtacağız ve 5 bin dönüm alanda da ekimini hep beraber gerçekleştireceğiz. Yine kaliteli ve verimli kırmızı ekmeklik buğday yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında da 650 üreticimize 245 ton sertifikalı ekmeklik buğday tohumunu dağıtacağız. Yaklaşık 1000 üreticimizi bu sene desteklemiş bulunuyoruz. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle beraber büyük arı kovanı da dağıtacağız. Çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.

"Yerel Tohumlarımızın Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında Tohum Muhafaza Ofisi çalışmasını hayata geçiren İl Müdürlüğü, burada oluşturulan tohum bankasında ata tohumlarının korunmasını amaçlıyor.

Üreticilere destekleri dağıtan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tohum Muhafaza Ofisi’nin açılışını da yaptı.
kırıkkale tohum buğday kovan arıcı destek ata tohumu tarım ve orman