Kırsal kalkınmaya Avrupa standardında destek

02 November Wednesday, 2022
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çiftçilere ve girişimcilere büyük miktarda destek veren kurumların başında geliyor. Kurum IPARD destekleri çerçevesinde modern yatırımlara 500 bin avroya kadar hibe desteği veriyor. Hayvancılıktan turizme kadar çok çeşitli sektörlerde verilen ve kırsalda kalkınmaya önemli katkısı olan desteklemeler yakında açıklanacak olan IPARD III Programı ile girişimcilerin can suyu olmaya devam edecek.
Kırsal kalkınmaya Avrupa standardında destek Çiftçiye hibe destekleri veriliyor, üretim Avrupa Birliği standartlarına çıkarılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere verdiği destekleri Avrupa Birliği standartlarına yükselten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yerel girişimcilerin projelerine 500 bin avroya kadar, yüzde 60-70 hibeli destekler veriyor.

Kurumun verdiği destekler üretimde de standartları Avrupa standartlarına yükseltmeyi amaçlıyor.
Türkiye’de başarıyla uygulanan IPARD I ve IPARD II programları kapsamında verilen hibelerle çok sayıda modern tesis ve çiftlik kuruldu, yüzlerce tesisin de modernizasyonu sağlandı.

Desteklemeler yerel kalkınmaya katkı yaparken köyden kente göçün de önlenmesinde önemli rol üstleniyor.

Kurumun kadın yatırımcılara IPARD Programı kapsamında hayata geçirdikleri 5.1 milyar lira toplam yatırım tutarı olan 4 bin 910 proje için, 3 milyar TL hibe desteği sağladı.

Önümüzdeki dönemde de sektör paydaşlarının katılımlarıyla hazırlanacak IPARD III Programının hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hayvancılıktan, kırsal turizme, meyve sebze işleme tesislerinden, süt depolama, işleme ve pazarlama işletmelerine kadar geniş bir alanda verilen desteklerin IPARD III Programıyla birlikte ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
tkdk kırsal kalkınma hibe destek yatırım proje tarım ve orman