Kırşehir’de ayçiçeği üretim alanı artıyor

05 October Wednesday, 2022
Kırşehir'de Ekilmeyen Arazi kalmasın projesiyle ayçiçeği ekim alanı 200 bin dekara çıktı.
Kırşehir’de ayçiçeği üretim alanı artıyor Haber: Kırşehir İl Enformasyon
 
Kırşehir’de ayçiçeği ekimi yaygınlaşıyor.

Yaygınlaşmasındaki en önemli rol ise Kırşehir'de Ekilmeyen Arazi kalmasın projesine ait. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce geliştirilen proje ile 2021 üretim sezonunda il genelinde 84 bin 610 dekar alanda ayçiçeği üretimi yapılırken, bu rakam 200 bin dekara çıktı.

Hasat sezonunun gelmesi ile birlikte Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen çiftçileri ziyaret etmeye başladı. Bu ziyaretlerden biriside Kırşehirin Boztepe ilçesine bağlı Harmanaltı köyüne oldu. Üreticilerden Hikmet Gürlerin daveti üzerine hasata katılan İl Müdürü Seçen üreticilere bereketli bir sezon diledi.

İl Müdürü Duran Seçen “ Üreticilerimize bizleri davet ettikleri için teşekkür ediyorum. İlimiz İç Anadolu’nun ortasında genelde kuru tarımı yapıldığı bir bölge. Bu sebeple biz İl Müdürlüğü olarak ekimi çok yapılan arpa ve buğdaya alternatif olarak nohut, ayçiçeği ve mercimek ekim alanlarını arttırmaya çalışıyoruz. Birim alandan daha fazla ürün ve gelir elde edilen ürünlere yöneliyoruz. Bu vesile ile yapmış olduğumuz proje ile yüzde 75 hibeli yağlık ayçiçeği, nohut ve mercimek dağıtımı yaptık. Bu projeler ile birçok nadas alanı tamamen ekime açıldı. Buda bizim için sevindirici bir gelişme. Ayrıca biz il müdürlüğü olarak yaptığımız projeler ile özellikle hububatta kuraklığı en dayanıklı ürünleri belirlemeye çalıştık. Tüm ilçelerimizde deneme alanları kurduk. Sonuç olarak iyi bir hasat dönemi geçiriyoruz. Hasat döneminin ilimize, ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
ayçiçeği üretim alan artış kırşehir