Kırşehir’de jeotermal sera kuruluyor

07 October Friday, 2022
Kırşehir'in Mucur ilçesinde, 400 kişinin istihdam edileceği jeotermal cam seranın temeli atıldı. Ocak ayında ise üretimin başlaması hedefleniyor. Serada gerçekleştirilmesi planlanan üretim hedefi ise 20 bin ton.
Kırşehir’de jeotermal sera kuruluyor Haber: Kırşehir İl Enformasyon
 
Kırşehir'de 400 kişiye iş imkanı sağlayacak jeotermal sera kuruluyor.

Mucur İlçesine bağlı Bazlamaç köyüne yapılacak 300 dekarlık cam seranın 50 dönümlük alanında temel atma işlemi gerçekleştirildi.  50 dekarlık arazide iskeletin oluşturulduğu seranın cam ünitesi giydirildikten sonra Ocak ayında üretim başlanacak. Proje tamamlandıktan sonra yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlanacak. Sera ile yaklaşık yıllık 20 bin ton üretim yapılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara "Teknolojisi çok yüksek bir yatırım. Cam sera olarak belki de Türkiye'deki en son teknoloji kullanılarak bir işletme açılıyor. Bu firmamızla beraber Kırşehir jeotermal suya dayalı seracılık anlamında belki de bir kümelenme yaşayacak. Belki, bu işin önemli illerinden birisi haline geleceğiz. Bunun lojistiği, kullandığı malzemeler var. Burada belki bir pazar oluşacak. Bunun başka çıktıları olacak. Geleceğimiz adına bu anlamda ümitliyim. Burada, bozkırda çölde vaha diyebileceğimiz bir tesis yükseliyor. Çok sevinçliyiz ve gururluyuz." dedi.
Kırşehir sera jeotermal istihdam üretim