Kız Kardeşim Çorum

19 September Monday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının, Kız Kardeşim Projesi kapsamında başlatılan eğitimlerin on ikincisi Çorum’da gerçekleştirildi.
Kız Kardeşim Çorum Tarıma emek veren kadınların eğitimle desteklenmesi amacıyla başlatılan Kız Kardeşim Projesi Anadolu’da üreten kadınlarla buluşmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği eğitim toplantılarının on ikincisi Çorum’da yapıldı.

Üretici kadınlarla bir araya gelen 25. ve 26. Dönem Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt; üreten, kültürel mirasın aktarılmasına katkı sunan tüm kadınların yanında olduklarını bundan sonra da yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Eğitim programının açılışında konuşan Eğitim ve Yayım Daire Başkanı M. Kayhan İnan, “Bakanlık olarak tüm çalışmalarımızda, tarımsal üretimin en önemli aktörü olan kadınların, sektöre kattıkları değer ve üretimin her aşamasında aldıkları aktif roller ile tarımın kilit parçası olduklarının farkındayız. Bu konuda sivil toplumdan kamuya, özel sektörden uluslararası örgütlere pek çok kurum ve kuruluşla iş birliği yapıyor, beraber çalışıyoruz. Kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık uygulayarak onları köyünde-toprağında tutmaya özen gösteriyoruz. Üretimin içinde yer alan siz kadın çiftçilerin ürünlerinin katma değerini artırarak yerel ve ulusal marketlerde yer almasını sağlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, il müdürlüğü olarak kadınlara verdikleri destekler hakkında bilgi verdi.

Üretim sürecindeki başarı öykülerini katılımcılara anlatan Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Havva Özata, kooperatifleşmenin önemine değindi. İnsanlığın değerinin kadınlara verilen değere bağlı olduğunu belirten Özata, “Dört tahta ve dört oklava ile yola çıkan değerli kadınlarımızın örgütlenip büyüyerek ekonomiye kattıkları değer çok önemli.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından girişimci kadınlara uzmanlar tarafından; finansal bilinç, müşteri ilişkileri ve satış, ürün sunum ve pazarlama teknikleri, gıda güvenilirliği ve hijyen, etiketleme mevzuatı, sosyal medyada reklam ve bilinirlik, mobil fotoğrafçılık, dijital dünyada güvenlik konulu eğitimler verildi.

Eğitimlere katılan 41 kadına sertifikaları törenle verildi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
çorum kız kardeşim proje eğitim kadın çiftçi kooperatif girişimcilik pazarlama destek eğitim ve yayın tarım ve orman