Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Küçükbaş Hayvan Çalıştayı geniş bir katılımla bugün Hakkaride başladı.
HABER: Halide DİNLER - KAMERA: Ekrem ALACAPUNAR
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 'Küçükbaş Hayvan Çalıştayı' geniş bir katılımla bugün Hakkari'de başladı.
Çalıştayda, coğrafi koşulları ve zengin mera varlığıyla hayvancılığa uygun olan Hakkari, Muş, Bitlis ve Van illerinde küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması için neler yapılabileceği üzerinde duruluyor.
Türkiye'deki mevcut küçükbaş hayvanın yüzde 17'sinin Hakkari, Muş, Bitlis ve Van illerinde bulunduğunun altının çizildiği çalıştayda, coğrafi koşulların uygunluğu ve zengin mera varlığıyla bu illerin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için uygun olduğu anlatıldı.
Potansiyelin fazla olmasına rağmen söz konusu illerde mevcut hayvan varlığının sayı ve verim bakımından olması gerekenin altında olduğu belirtilirken, yapılan sunumlarda küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için hangi stratejilerin belirlenmesi gerektiği ve alınabilecek tedbirler üzerinde duruldu.
Uzun yıllardan beri terörle mücadele eden Hakkari için bu çalıştay büyük önem arz ederken, çalıştayın yarın ki bölümüne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'inde katılması bekleniyor.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->