Kahramanmaraşın Andırın ilçesinde kışlık sebze denemeleri yapıldı.
HABER-Erdem BAĞCI
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kışın boş kalan tarım arazilerin değerlendirilmesi ve alternatif ürünlerin üretiminin yapılarak, çiftçilere ek gelir olması için başlatılan, kışlık sebze üretim çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteğiyle Andırın ilçesinde kışlık sebze üretim çalışmaları başlatıldı.
Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (K.S.Ü.) Ziraat Fakültesi Dekanı Kadir Saltalı denemelerin yapıldığı arazilerde incelemelerde bulundu.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Andırın Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman Çınkır, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile beraber yürütülen çalışma sonucunda Andırın' da karnabahar, brokoli ve kırmızı lahanayı yetiştirdiklerini söyledi.
Çınkır, diğer çiftçilere örnek olunarak ilerleyen yıllarda kışlık sebze üretimi yapacak çiftçilerin sayısının artacağını belirtti.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->