Konya’da üretime tohum desteği

19 October Tuesday, 2021
Bitkisel üretimin önemli merkezlerinden Konya’da hayata geçirilen projelerle çiftçiler alternatif ürünlerle tanıştı. Tarım ve Orman Bakanlığının tohum destekleri de çiftçilere can suyu oldu. Proje kapsamında farklı ilçelerde 120 çiftçi tohum desteğinden yararlandı. Yüzde 75 hibeli tonlarca tohum düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı.
Konya’da üretime tohum desteği Haber: Konya İl Enformasyon

Bakanlık destekliyor, Konyalı çiftçiler üretiyor…

Kuru fasulye, mercimek, arpa, tritikale… “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi” kapsamında tonlarca tohum Konyalı çiftçilere dağıtıldı.

20’si kadın çiftçi olmak üzere 120 üretici yüzde 75 hibeli tohum desteğinden yaralandı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin törende yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız 2021 yılı yatırım programı dâhilinde İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamında bu yıl ilimizde 4.750.000 TL'lik bütçe ile yüzde 50 ile yüzde 75 Bakanlığımız hibeli “Kuru Fasulye, Mercimek, Arpa ve Tritikale Üretiminin Geliştirilmesi Projeleri” yürütülmektedir. Bakanlığımız Destekliyor Konya Üretiyor" sloganı ile çıktığımız bu yolda bu güne kadar 12 ilçemizde yerli ve milli 200 ton kımızı ve yeşil mercimek ve 100 ton kuru fasulye ve 2.250 kg susam tohumu çiftçilerimize dağıtılmış ve 27.000 dekar alanda tohumun toprak ile buluşması sağlanmıştır.   Bu hafta içinde ise 9 ilçemizde 140 ton Arpa tohumu, 75 Ton tritikale ve 28 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirerektir. Proje kapsamında Emirgazi ilçemizde 120 çiftçimize (20 Kadın Çiftçi) yüzde 50 hibeli 30 bin kg sertifikalı arpa tohumu, 100 çiftçimize (8 Kadın Çiftçi) yüzde 75 hibeli 25 bin kg sertifikalı tritikale tohumu olmak üzere ilçede toplam 220 çiftçimizin 2.495 dekarlık alanda sertifikalı yerli ve milli arpa/tritikale tohumu toprak ile buluşturulacaktır. Projemizden yararlanan bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Kuru fasulye, mercimek, arpa ve tritikaleyi kapsayan tohum desteğinde kuraklığa dayanıklı alternatif ürün olarak tritikaleye üreticiler yoğun ilgi gösteriyor.

Proje kapsamında Emirgazi İlçesinde 2 bin 495 dekarlık alanda sertifikalı yerli ve milli arpa,tritikale tohumunun toprakla buluşması planlanıyor.
konya tohum destek kuru fasulye arpa mercimek tritikale tarım ve orman