Kooperatifçiliğin avantajları çiftçilere anlatıldı

15 February Thursday, 2024
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kooperatifleşme ve önemi konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kumkale köyünde çiftçilerle buluşan İl Müdürü Nazan Türkarslan, birçok ürüne kooperatifler vasıtasıyla katma değer kazandırıldığını vurguladı. Programda uzmanlar kooperatiflerin kurulmasından işletmesine her konuda üreticileri bilgilendirdi.
Kooperatifçiliğin avantajları çiftçilere anlatıldı
Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Eğitim programları devam ediyor, üreticiler örgütlü üretime geçiyor.

Kooperatifçiliğin tarımsal üretimdeki önemi ve avantajları Çanakkaleli üreticilere anlatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Merkez Kumkale köyünde düzenlediği ‘kooperatifleşme ve önemi’ konulu bilgilendirme toplantısına çok sayıda üretici katıldı.

Çanakkale’de kooperatifleşme oranının yüksek olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, “İlimiz %64 kooperatifleşme oranı ile ülkemizin önde gelen illerinden birisidir.” dedi.

Kooperatiflerin kırsal kalkınmada önemli rol oynadığını ve üreticilerin gelirlerini artırmada önemli bir araç olduğunu ifade eden Türkarslan, tarımsal üretimde girdi temini, üretilen ürünlerin depolanması, çiğ sütün soğutulması ve pazarlanması,  zeytinyağı üretim tesisleri ile üreticilerimize tarımsal kalkınma kooperatifler vasıtasıyla katma değer kazandırıldığı vurguladı.

İl Müdürlüğü uzmanlarından Mustafa Nazlım; kooperatifleşmenin önemi, genel ilkeleri, ildeki kooperatiflerin genel durumu, kooperatiflere KKYDP projeleri ile kazandırılan yatırımlar, kooperatif kuruluş aşamaları ve kooperatiflerin derecelendirilmesi yönetmeliği hakkında sunum yaptı. Sunumda kooperatiflerin üreticilere sağladığı avantajlar, kooperatiflerde dikey örgütlenmenin önemi hakkında bilgi verdi. Katılımcıların sorularını yanıtladı.

Tarımda örgütlü üretimin avantajlarını öğrenen çiftçiler de kooperatif kurma konusunda istekli olduklarını ifade ettiler.
çanakkale kooperatif bilgilendirme toplantı kumkale zeytin zeytinyağı süt tarım ve orman