Kooperatifler Ankara’da buluştu

24 September Thursday, 2020
4. Türkiye Kooperatifler Fuarı "Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme" sloganıyla açıldı.
Kooperatifler Ankara’da buluştu Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Üretimin yapı taşı kooperatifler Ankara’da açılan fuarda bir araya geldi.

4. Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılış Töreni, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Pekcan, "Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme" temasıyla düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Türkiye'de eğitimden sağlığa, konuttan sigortacılığa, ulaşımdan tarımsal kalkınmaya, enerjiden kadın girişimciliğine kadar 40'a yakın sektörde faaliyet gösteren 50 bin kooperatif bulunduğunu belirterek Bakanlığın görev alanı kapsamında,  toplamda yaklaşık 1,4 milyon ortağı olan 8 bin 750 kooperatifin faaliyet gösterdiğini dile getirdi. 

Pekcan, kooperatiflerin sayılarının artmasından ziyade güçlü ve etkin yapılar olarak faaliyette bulunmalarının önemli olduğunu kaydetti. 

Türkiye'de ekonomik ve mali yapısı sağlam, ulusal ve uluslararası rekabet gücü yüksek, üretim, pazarlama ve hizmet kapasitesi yaygın ve hatta ihracat yapan kooperatiflerin sayısının artmasını hedeflediklerini anlatan Pekcan, "Bu hedef doğrultusunda, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kooperatiflerimizle ve merkez birliklerimizle istişare ve eş güdüm halinde çalışmalarımızı ilerleteceğiz. Özellikle kadın kooperatiflerimize çok önem veriyoruz. Hükümetimiz olarak sosyal dengenin dengenin sağlanmasında kadın kooperatiflerimizi ve kadınların istihdamda yer almasını önemsiyoruz." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da konuşmasında, kadın kooperatifçiliğinin, kişisel gelişimi ve beceriyi artırma, girişimcilik fırsatlarını yakalama imkânı verdiğine işaret etti. Selçuk, kadın girişimciliğinin etkin olduğu toplumların ise gelişmişlik seviyesinin yüksek olduğunu vurguladı. Selçuk, Bakanlık olarak  girişimcilerin sayısının artırılması, kooperatiflerin gelişmesi ve çoğalması için gereken tüm destekleri sağladıklarını bildirdi.

Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen kooperatifler kendilerine ücretsiz olarak sağlanan stantlarda ürünlerini sergileme ve pazarlama fırsatı buldu.

4. Türkiye Kooperatifler Fuarı bu yıl "Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme" temasıyla yola çıktı.
kooperatif fuar ticaret bakanlığı girişimcilik