Kore’nin kirazı Manisa’dan

22 May Wednesday, 2019
Türkiye ile Güney Kore arasında yaş sebze meyve alımı için yapılan protokol kapsamında yeni ihraç ürünlerinin gönderimine başlanıyor. O ürünlerin arasında kiraz da var. Manisa Alaşehir’den yapılacak ihraç öncesi Güney Koreli heyet bahçeleri ve tesisleri gezerek bilgi aldı.
Kore’nin kirazı Manisa’dan Manisa Alaşehir’de yetişen kirazlar Kore yolcusu.

Türkiye ile Güney Kore arasında yaş sebze meyve alımı için yapılan protokol kapsamında bu yıl yaklaşık 8 bin ton kiraz ihraç edilecek.

İhracat öncesi Güney Koreli heyet kiraz bahçeleri, işleme, paketleme ve soğuk hava depolarında incelemelerde bulundu.

Güney Kore Devleti Hayvan ve Bitki Karantinası Bölümü uzmanları, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki ve Bitkisel Sınır Kontrol Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper başkanlığında, Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Serkan Soykan ile birlikte Yaş Sebze ve Meyve İhracatçılar Birliği, Manisa ve Alaşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Heyet, kiraz işleme, paketleme soğuk uygulama, kalıntı konularında bilgi paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki ve Bitkisel Sınır Kontrol Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, devletin üreticinin ve ihracatçılarının yanında olduklarını belirterek, heyetin tesislerden memnun kaldığını söyledi. Alper ayrıca diğer ürünlerinde ihracatının da başlanacağını ifade etti.
 
manisa kore güney Alaşehir kiraz ihracat