Koronavirüsle mücadelede gıda denetimleri

01 May Friday, 2020
Kütahya’da gıda denetimleri aralıksız sürüyor. Koronavirüs tedbirlerine ek olarak Ramazan ayının da başlamasıyla gıda güvenliğinin önemi arttı. Fırın, market, pazaryeri gibi gıdanın üretildiği ve satıldığı yerlerde yapılan denetimlerde bilgilendirme çalışmaları da yapıldı.
Koronavirüsle mücadelede gıda denetimleri Haber: Kütahya İl Enformasyon

Gıda denetimleri Ramazan’da hız kazandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sıklıkla yapılan gıda denetimleri Ramazan ayının başlamasıyla yoğunlaştırıldı. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri market, şarküteri, unlu mamuller ve pazaryeri gibi satış işletmelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kovid-19 konusunda işletmelerin gerekli hijyen tedbirlerini alarak azami ölçüde uygulamalarının tüketici sağlığı açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Koronavirüs tedbirleri kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimlerin daha da yoğunlaştırılarak, işletmelerin hem bilgilendirildiğini, hem de denetlendiğini belirtti.

Özçalık, “Personel ve ekipman hijyeni,  gıda işletmelerinde yerine getirmesi gereken teknik koşullar gibi hususlarda yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.

Gıda denetim ekipleri çalışmaları sırasında işletme sahiplerini, personelini ve tüketicileri hijyen kuralları konusunda bilgilendiriyor. Bu amaçla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı uyarıcı afişlerin de işletmelere asılması sağlanıyor.  Gıda kontrol görevlileri, işletme çalışanlarını ve müşterilerini alışveriş sırasında sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda uyardı.
kütahya gıda denetim ramazan koronavirüs tarım ve orman