Köyceğiz Gölü yavru sazanlarla canlandı

29 July Monday, 2019
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü balıklandırma çalışması kapsamında Köyceğiz Gölüne 180 bin yavru sazan balığı bırakıldı.
Köyceğiz Gölü yavru sazanlarla canlandı Binlerce sazan yavrusu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün çalışması ile Köyceğiz Gölü’nün sularıyla buluştu.
Muğla’nın doğa harikalarından Köyceğiz Gölü’nde sazan balıklarının popülasyonu ile biyoçeşitliliği arttırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak  amacıyla balıklandırma çalışması yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi ile birlikte yürüttükleri çalışmanın çevre ve sürdürülebilirlik için önemli olduğunu vurguladı.

Erkal, “Su ürünleri Muğla için önemli bir sektördür. Başarılı kooperatifimizle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmada Antalya İli Kepez İlçesinden başarıyla balıkların gelmesi  bizi mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bugün buradan ve Mantık Burnundan olmak üzere iki noktadan yapılacak olan balıklandırma çalışması çevre ve sürdürülebilirlik için önemlidir" dedi.

Balıklandırma etkinliğine katılan Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, üretimi arttırarak, balık tüketimini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu ifade eden Türkyılmaz,  " Muğla balıkçılık açısından zengin ve başarılı bir bölge. Köyceğiz ayrıca turizm için  önemli bir ilçemiz. Köyceğiz Gölü’nü ziyaret eden ve olta balıkçılığı yapan turistler için önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu da göldeki balık popülasyonunun arttırılması ve devamlılığının sağlanmasının önemini bir kat daha arttırmaktadır. Çevre ve sürdürülebilirliğin yanı sıra üretimin artmasını arzu ediyor ve bunun için çalışıyoruz. Bakanımızın talimatları gereği üretimi arttırarak her kesime balıkların ulaşımını ve tüketimini ucuz ve kolay yolla sağlamayı hedefliyoruz.  Bu vesileyle yapılan çalışmaları destekliyor ve önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

 Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arif Yalılı da, "Köyceğiz ve Dalyan bölgesinde balık üretimini çoğalması bizim için önemli bir konudur. Bu sebeple İl Müdürlüğümüzün destekleriyle Köyceğiz Gölünde balıklandırma çalışması planladık ve bugün ne mutlu ki gerçekleştirdik. 180 bin balıkla buluşması Gölümüz için önemli bir rakamdır. " şeklinde konuştu.
muğla Köyceğiz gölü tarım ve orman su ürünleri balıklandırma yavru sazan