Köyler için tarım ve orman iş birliği

07 January Thursday, 2021
Kütahya’da köylerdeki üreticilerin kalkındırılması için güç birliği sağlamak ve ortak projeler üretmek amacı ile yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.
Köyler için tarım ve orman iş birliği Haber: Kütahya İl Enformasyon

Tarım ve Orman teşkilatları iş birliği yapıyor, köylerde üretim artıyor.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü köylerdeki üreticilerin kalkındırılması için bir araya geldi. İki kurum arasında güç birliği sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda yürütülecek ortak projelerin temelleri atıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık ve Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin başkanlığında Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda tarım ve orman sektörleri için önemli kararlar alındı.

Kütahya Cezaevi Müdürlüğü yerleşkesinin ağaçlandırılması için İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortak teknik destek sağlanması ve dikilecek fidan türlerinin belirlenmesi toplantıdaki öncelikli konulardandı.

Orman ve orman köylülerinin kalkındırılması için alınan diğer kararlarsa şöyle:
Simav İlçesindeki ormanlık alanlarda bulunan kestanelerde gal arısı bulaşısını engellemek için Bursa Teknik Üniversitesi ile yürütülen projeye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün de dahil olması.

İl Müdürlüğünün 2021 yılı İl Özel İdaresi kaynaklı projesi kapsamında Simav İlçesinde kurmayı planladığı, aşılı kestane bahçesi kurulumunun; gelebilecek gal arısı yayılışını engellemek adına Bursa Teknik Üniversitesi, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılarak yürütülmesi.

Kestane hasadında dal yaralanmalarının önüne geçebilmek için mekanizasyona geçilmesini teşvik edebilmek adına ORKÖY’den teşvik sağlanması, mera ıslahı çalışmaları kapsamında ise ortak proje yapılması.

2021 yılı Bal Ormanı programı için Arıcılar birliğinin de katılımı ile uygun olan alanlarda çalışma yapılmasına ve vasfı mera olmadan önce ağaçlandırma yapılan mera alanlarında vasıf değişikliği başvurularının yapılması.

Geven köyünde dikilen mahlep ağaçları ve Pusan köyünde dikilen badem ağaçları için orada yaşayan vatandaşların da katılımı ile aşılamalarının yapılması.
Tarım ve orman teşkilatlarının iş birliği ile 2021 yılında Kütahya’da köylerdeki üreticilerin kalkınması, orman varlığının korunarak arttırılması hedefleniyor.
kütahya tarım ve orman proje ağaçlandırma