Küçükbaş hayvancılığa modern destek

29 December Thursday, 2022
Çankırı’da uygulanan “Ağıl Modernizasyonu Projesi” kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine otomatik suluk desteği sağlandı. Üreticilerin işini kolaylaştıracak desteklerin üretimde kalitenin artmasına da katkı sağlaması bekleniyor.
Küçükbaş hayvancılığa modern destek
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Ağıllar destekle modernleşiyor, Çankırı’da hayvancılık güçleniyor.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Ağıl Modernizasyonu Projesi” kapsamında üreticilere otomatik suluk dağıtımı yapıldı.

Yüzde 50 hibeli destekten yararlanan 144 yetiştirici teslim aldıkları suluklarla ağıldaki hijyen şartlarının daha iyi olacağını belirtti.
 
Hayvancılığın gelişmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, ağıllarda yapılan modernizasyonun verim artışı sağladığını vurguladı.

Düzgün; “Yetiştiricilerimizin talepleri doğrultusunda bu ve bunun gibi projelerimizin 2023 yılında da devam edecek. Ağıl modernizasyonu projesi kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen otomatik suluklar ile nihai hedefimiz; modernize edilmiş ağıllar ile projenin uygulandığı işletmelerdeki küçükbaş hayvanların her zaman temiz ve kaliteli suya ulaşmasının sağlanması.  İlimiz hayvancılığının gelişmesi, iş gücünde azalma, suya bağlı hayvanlardan oluşan sağlık problemleri ve stres faktörlerinin elimine edilmesi, verim artışıdır.” dedi.

Küçükbaş hayvancılığı destekleme çalışmaları kapsamında 288 adet otomatik küçükbaş hayvan suluğu hak sahiplerine teslim edildi.

Ağıllardaki modernizasyon çalışmalarının 2023 yılında da devam edeceği açıklandı.
çankırı küçükbaş hayvancılık otomatik suluk destek proje ağıl tarım ve orman