Kuraklığa dayanaklı çeşitler kadınlarla yaygınlaşıyor

02 June Thursday, 2022
Kuraklığa Dayanıklı Yeni Tescil Buğday Tohumu Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi Çankırı’da tüm hızıyla sürüyor. Projenin eğitim kısmında kadınlara hem çeşitler hakkında bilgi verildi, hem de üreticilerin soruları cevaplandırıldı. Proje tamamlanınca yörenin gelir düzeyi artmış olacak.
Kuraklığa dayanaklı çeşitler kadınlarla yaygınlaşıyor HABER: Çankırı İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve destekleriyle, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Kuraklığa Dayanıklı Yeni Tescil Buğday Tohumu Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi’ kapsamında dayanıklı ürünler tanıtıldı verildi.

Toplantı, İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün’ün açılış konuşması ile başladı. İl Müdürü konuşmasında “Uygulanacak bu projede, kuraklığın neden olduğu strese dayanıklı çeşitleri, kadın çiftçilerimizle yapacağımız demonstrasyonlarla çiftçilere tanıtmak, bölgemizde kullanımlarını yaygınlaştırmak, bölgemiz toprak yapısına ve iklim şartlarına uygun, kuraklığa dayanıklı yeni çeşitleri bölgeye kazandırarak, tohum girdi maliyeti değişmeksizin, yeni çeşitlerde gözlenecek verim artışları ile çiftçilerimizin gelir düzeylerini artırmak hedeflenmiştir. Daha önceki yıllarda yapılan ve günümüzde devam eden yayım projeleri ile Çankırı çiftçisini tarımsal yeniliklerle buluşturmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürecektir.” dedi.

Tanıtım İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Ahmet Zamkı’ nın proje tanıtımı, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Bayram Özdemir’in ıslah Edilen kuraklığa dayanıklı buğday çeşitlerinin tanıtımı, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Bilir’in ıslah edilen arpa çeşitlerinin tanıtım sunumları ile tamamlandı.
tarım orman çankırı tanıtım kuraklık dayanıklı bitki buğday arpa