Kuraklığa dayanıklı çeşitlerle üretim aralıksız devam ediyor

12 July Monday, 2021
Karaman’da kuraklığa dayanıklı hububat çeşitleri düzenlenen tarla günüyle tanıtıldı. Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi kapsamında doğrudan ekim tekniğiyle demene tarlalarına ekilen buğday, arpa, tritikaleye üreticiler yoğun ilgi gösterdi.
Kuraklığa dayanıklı çeşitlerle üretim aralıksız devam ediyor Haber: Karaman İl Enformasyon

Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi kapsamında kuraklığa dayanıklı çeşitlerin demene ekimlerinin yapıldığı Karaman’da doğrudan ekim çalışmaları ve tarla günü düzenlendi.

“KOP Bölgesine Uygun Geliştirilmiş Kuraklığa Dayanıklı Hububat Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında düzenlenen etkinlikte üreticilerle bir araya gelen Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, kuraklık şartlarının yaşandığı sezonda deneme ekimi yapılan çeşitlerden başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Şahinbaş, Yerli ve milli tohum konusunda yapılan çalışmalarının ülkemiz ve üreticilerimiz için hayırlı olmasını temenni etti.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir de KOP Bölgesinde 5 ilde kurulan denemelerde ilk Tarla Günü etkinliğinin Karaman ilinde yapıldığını dile getirdi.

Tarla gününde demostrasyon ekilişleri yapılan; ekmeklik buğday, arpa, yulaf, makarnalık buğday ile tritikale çeşitleri çiftçilere tanıtıldı.
karaman kuraklık hububat tarla günü tarım ve orman