Kurbanlıktan kesime Koronavirüs tedbirleri

29 July Wednesday, 2020
Tüm yurtta Kurban Bayramı’nın sağlıklı ve sorunsuz geçmesi için denetimlerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri kurban pazarlarında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Pazarlarda maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyaran ekipler vatandaşları bakanlığın "HaySag" uygulaması hakkında da bilgilendirdi.
Kurbanlıktan kesime Koronavirüs tedbirleri Haber: Yalova İl Enformasyon

Halk sağlığının güvencesi haline gelen Tarım ve Orman Bakanlığı denetimleri Kurban Bayramı öncesinde de devam ediyor.

Çalışmalarını kurban pazarlarında yoğunlaştıran Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri vatandaşları Kovid-19 tedbirlerine uymaları konusunda uyardı, toplu halde yapılan faaliyetlere kısıtlama getirildiğini hatırlattı.

İl ve İlçe Müdürlükleri hayvan sağlığı ekipleri hayvan satış yerlerinde aralıksız denetim ve bilgilendirme faaliyeti yürütüyor. Hayvanlarda bulaşıcı bir hastalığın olup olmadığını kontrol eden teknik personel, dişi hayvanlarda damızlık değeri yoktur raporuna da bakıyor.

Kurban satın alacak vatandaşların aklına takılan her türlü sorunun cevabını bulacakları “HaySag” uygulaması ile kurban sahipleri uygulamayı cep telefonlarına indirerek küpe numarasını sorgulayabiliyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği çalışma ile kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve yaşını https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden veya "HaySag" isimli mobil uygulamadan öğrenilebiliyor.

Bakanlık Kurban Bayramı öncesi pazardan kesime kadar tüm aşamalarda hijyen kurallarından taviz vermeden çalışıyor. Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, Geçici Kurban Kesim Yerlerinde çalışacak elemanlar için düzenlediği kurslarda 277 kişiye “Kurban Kesim Elemanı Belgesi”, 463 kişiye ise “Hijyen Belgesi” verildi.
Yalova kurban denetim tarım ve orman hayvan sağlığı haysag