Leblebinin başkentinde nohut desteği

29 March Tuesday, 2022
Çorum’da devlet destekleri sürüyor. O desteklerden biri de nohut üretimine yönelik gerçekleşti. Bin çiftçiye yüzde 75 hibe desteğiyle 170 ton sertifikalı nohut tohumu verildi. Bu sayede Çorum ilk sırada yer aldığı leblebi üretiminde hammadde ihtiyacını karşılayabilecek.
Leblebinin başkentinde nohut desteği Türkiye'de leblebi üretiminde önde gelen illerden Çorum'da üreticilere nohut tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde 75 hibe desteğiyle temin edilen nohut tohumları üreticilere törenle teslim edildi.

Törende konuşan Vali Mustafa Çiftçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 8 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile atıl olan tarım arazilerinin tarıma kazandırılması, bakliyat, hububat, yağlı tohumluk bitkilerin üretilmesiyle ilgili üreticilere yüzde 75 hibe desteği verilmesinin duyurulduğunu belirterek "Bu kapsamda ilimize bir kaynak aktarıldı.
Vatandaşlardan toplanan katkı paylarıyla birlikte 2,5 milyon liralık bir kaynağa ulaştık. Bununla 170 ton nohut tohumu alındı. 1200 üreticimize tohum dağıtacağız. Böylece ilimizin ekim alanları artacak ve leblebi üretiminde ham madde ihtiyacı karşılanmış olacak." dedi.
çorum nohut destek tarım orman hibe atıl arazi