Lider çocuklar binlerce fidan dikti

12 November Thursday, 2020
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde bir araya gelen Lider Çocuk kampı üyeleri fidan dikti.
Lider çocuklar binlerce fidan dikti Haber: Bursa İl Enformasyon  Kamera : Bilgin ÇALIŞKAN  Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI

Lider Çocuklar “Geleceğe nefes dünyaya nefes” dedi, binlerce fidan dikti.

Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da yurdun dört bir yanında binlerce fidan toprakla buluştu.

Bursalı Lider çocuklar fidanlarını toprağa emanet etti

Lider çocuk kampı üyesi çocuklar Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde bir araya geldi, fidan dikti, can suyu verdi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” temasıyla düzenlenen etkinlikte çocuklarla birlikte fidan dikti.

Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinin topraklarımızın ağaçlandırılmasına büyük katkı sağladığını vurgulayan İl Müdürü Aygül, “Çocuklarımızı toprakla buluşturarak tabiatla bir araya gelmelerini sağlamış oluyoruz. Burada kendileri bizzat fidan dikerek, dikim işlemini de öğrenmiş oldular. Çocuklarımızla ilgili tarımsal faaliyetlerimiz farklı etkinliklerle zaman içerisinde de sürecek.  Yavrularımızı toprakla buluşturarak, onlara toprağı, ağacı sevdirmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Lider çocuk tarım kampı çocukları doğayla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinliğe katılanlar Covid-19 tedbirlerine uyarak geleceğin ağaçlarını toprağa emanet etti.
 
Manisalı Lider Çocuklar “Geleceğe Nefes” oldular
Haber: Manisa İl Enformasyon

Lider çocuk tarım kampının Manisalı minik üyeleri de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikerek geleceğe nefes oldular.

Çocuklarla birlikte ağaç diken Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Kampın bu yılki teması “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” olarak belirlendi. Bizler de bu vesile ile Milli Ağaçlandırma Günü’nde çocuklarımızla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Orman İşletme Müdürlüğü’nün konu uzmanlarınca çocuklarımıza fidan dikim ve bakımı konularında bilgiler verdik. Tarım kampımıza katılan çocuklarımızı toprakla, tohumla ve fideyle buluşturduk. Doğayla iç içe bir gün geçirmelerini sağladık. Seferberliğimiz her yıl katlanarak büyüyor. Fidan bağışlayarak ya da sahiplenerek çocuklarımıza daha yeşil bir dünya bırakma yolunda büyük adımlar atalım.” dedi.
tarım ve orman milli ağaçlandırma günü 11 kasım ağaç fidan bursa manisa lider çocuk